Groeipijnen verschijnen in elk gebied
Pijn komt vaak als je groeit. Groeipijnen die vaak voorkomen bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar worden gekenmerkt door terugkerende pijn in de benen. Er is geen pijnsymptoom wanneer het pijnlijke gebied rood, gezwollen of ingedrukt is, en normale 강남안마 beweging is mogelijk, zelfs als er pijn is. Pijn wordt meestal verergerd voor […]

Pijn komt vaak als je groeit. Groeipijnen die vaak voorkomen bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar worden gekenmerkt door terugkerende pijn in de benen. Er is geen pijnsymptoom wanneer het pijnlijke gebied rood, gezwollen of ingedrukt is, en normale 강남안마 beweging is mogelijk, zelfs als er pijn is.

Pijn wordt meestal verergerd voor het slapengaan, wanneer u moe bent of na overmatige activiteit. Het verbetert meestal vanzelf binnen 1 tot 2 jaar. Ouders die een kind met groeipijnen zien lijden, zijn angstig. Groeipijn is geen probleem bij het verhuizen. Het wordt gekenmerkt door pijn in rust. De meeste pijn zit in de knieën en kuiten, maar pijn komt ook voor in de enkels, heupen en schouders.

Groeipijnen werden 200 jaar geleden voor het eerst gemeld in de academische wereld. De precieze oorzaak is nog onduidelijk. Over het algemeen groeien botten en zenuwen snel, maar het is bekend dat spiergroei relatief langzaam plaatsvindt.

De groeipijnperiode valt niet samen met de groeiradicaal en het groeipijngebied valt niet samen met de groeiplaats. Er wordt niet aangenomen dat groei de enige etiologie is van groeipijnen, aangezien groeipijnen de groei niet beïnvloeden.

Anatomische afwijkingen, psychologische factoren, vermoeidheid, lage pijngrens, verminderde botdichtheid en vitamine D-tekort zijn ook geassocieerd. Omdat de oorzaak onbekend is, is er geen effectieve behandeling. Spierrekking, massage, psycho-gedragstherapie, plaatselijke warmte, matige rust en voedingsmiddelen of supplementen die rijk zijn aan calcium of vitamine D kunnen de symptomen helpen verlichten. Als de pijn hevig is, moet u mogelijk pijnstillers nemen.

Lee Seon-haeng, hoogleraar kindergeneeskunde in de oosterse geneeskunde aan het Kyunghee Korean Medical Hospital, zei: "In de oosterse geneeskunde wordt groeipijn behandeld met het concept van rhinitis, wat een gevoel van gevoelloosheid en een gevoel van zwaar en gehecht zijn aan spieren en botten veroorzaakt door krampen en pijn. de pathologie omdat de meridianen geblokkeerd en de bloedcirculatie wordt verstoord, waardoor pijn, zodat de behandeling wordt uitgevoerd in de richting van het communiceren van de meridianen, die belangrijke reactieroutes van de huid en spieren die kan het verspreiden.”

Professor Lee adviseerde: "Waar ouders voorzichtig mee moeten zijn, is het onderscheiden van gevallen die geen groeipijn zijn, zodat hun kinderen een passende behandeling kunnen krijgen."

Hij vervolgde: "Naast het masseren rond de knie, is het nuttig voor een kind met groeipijn om vaak over Sadokhyeol te wrijven, waardoor de meridianen goed kunnen passeren", en "Sadokhyeol bevindt zich in het midden van het buitenoppervlak van de onderarm. Het is bekend empirisch effectief te zijn

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다